Mrkev dušená zahuštěná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkev dušená zahuštěná
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12342 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
750 g | Mrkev kořen |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
400 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 14,0mg |
Draslík | 412,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Petržel - nať, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkev dušená zahuštěná postup přípravy receptu:
1 | Omytou a oloupanou mrkev nakrájíme na stejně velké hranolky, vložíme na rozehřáté máslo, osolíme a podlijeme vývarem. |
2 | Přikryté dusíme 10 minut, šťáva se téměř vydusí. Poté přidáme do šťávy po hoblinkách kousek másla, smíchaného se lžičkou mouky, povaříme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.