Žemlový trhanec II (pro 2 osoby) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žemlový trhanec II (pro 2 osoby)
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12345 |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
2 ks | Rohlík grahamový |
1 špetka | Sůl |
100 g | Uzená krkovička vařená |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 452,4mg |
---|---|
Cholesterol | 258,9mg |
Draslík | 77,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Rohlík grahamový, Uzená krkovička vařená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žemlový trhanec II (pro 2 osoby) postup přípravy receptu:
1 | Rohlíky nakrájené na tenké plátky polijeme vlahým mlékem, jakmile se rozmočí, přimícháme žloutky, drobně nakrájené maso, osolíme a zlehka vmícháme z bílků tuhý sníh. |
2 | Pečeme na dvou pánvích. |
3 | Trhancem obkládáme maso nebo podáváme jako samostatný pokrm z dvojité dávky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.