Recept

Zeleninový kaviár z lilku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12346
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Citrony
1 ks Lilek
125 ml Ocet kvasný lihový
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 106 kcal
Kilojoule 443kJ
6% Sacharidy 22 g
5% Tuky 4 g
6% Sodík 128 mg
6% Bílkoviny 3 g

Zeleninový kaviár z lilku postup přípravy receptu:

1

Omytý lilek opečeme po všech stranách v kastrolu, až se scvrkne. Poté odstraníme slupku, lilek prolisujeme. Utřeme jej s octem nebo citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a dle chuti přidáme česnek nebo nastrouhanou cibuli.

2

Podáváme jako vychlazený předkrm s pečivem nebo natíráme na chlebíčky. Můžeme ozdobit i plátky vařených vajec.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept