Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12347
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 ks Lilek
1 kávová lžička Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
5 ks Rajčata
1 šálek Rýže předvařená (parboiled)
1 kávová lžička Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
400 g Vepřové maso mleté

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 745 kcal
Kilojoule 3 117kJ
24% Sacharidy 86 g
42% Tuky 32 g
8% Sodík 165 mg
59% Bílkoviny 33 g

Lilek zapečený s masem postup přípravy receptu:

1

Oloupaný lilek příčně nakrájíme na plátky, osolíme, přikryté necháme změknout. Mezitím na jedné lžíci oleje osmahneme jemně pokrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek, mleté maso, sůl, pepř. Chvíli dusíme bez podlévání, pak přidáme polouvařenou rýži a společně podusíme.

2

Papírovými ubrousky osušíme kolečka lilku, zaprášíme moukou a na oleji opečeme. Zapékací mísu vymastíme, složíme do ní vrstvu lilku, na ni dáme vrstvu dušeného masa, rýži a opět vrstvu lilků. Vše opakujeme tak dlouho, až dojdou suroviny, přičemž vrchní vrstvu tvoří lilek. Vložíme do trouby, jakmile se pokrm začne péci, přilijeme ušlehaná vejce, smíchaná s osoleným mlékem a povrch pokapeme ještě máslem. Pečeme zhruba 30 až 40 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept