Slepované kokosové kostky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepované kokosové kostky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 1235 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
75 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
250 g | Džem kdoulový |
200 g | Kokos - mletý (Kopra) |
100 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka polohrubá |
50 g | Poleva čokoládová |
50 g | Poleva čokoládová bílá |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 50,9mg |
Draslík | 40,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Poleva čokoládová, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Džem kdoulový, Kokos - mletý (Kopra), Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Poleva čokoládová bílá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slepované kokosové kostky postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180C. |
2 | Oddělíme žloutky a bílky. Máslo, cukr a žloutky ušleháme do husté pěny. Bílou čokoládovou polevu nasekáme na drobné kousky. Do žloutkové pěny přimícháme mouku, nasekankou polevu, strouhaný kokos a vanilkový cukr. |
3 | Dvě lžičky vanilkového cukru a dvě lžičky kokosu si ponecháme na posypání. |
4 | Bílky vyšleháme do pevného sněhu a vmícháme do těsta. Hotové těsto rozprostřeme na vymazaný plech a povrch uhladíme. Pečeme na střední liště trouby cca 15 minut. |
5 | Moučník necháme vychladnout a poté vodorovně přepůlíme. Želé nebo marmeládu rozehřejeme a jeden plát potřeme. Přiložíme druhým plátem a nakrájíme na kostky o velikosti 4x4cm. Nakonec ozdobíme tmavou čokoládovou polevou a zbývajícím kokosem a vanilkovým cukrem posypeme. |
Poznámka
Želé můžeme nahradit meruňkovou marmeládou.