Kedlubny s houbovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kedlubny s houbovou náplní
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 12351 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
200 g | Houby čerstvé |
8 ks | Kedlubna |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
70 g | Rýže loupaná |
20 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 143,8mg |
Draslík | 870,7mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 143,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kedlubna, Rýže loupaná, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kedlubny s houbovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Oloupané kedlubny povaříme v osolené vodě asi 15 minut. Vyjmeme je a po vychladnutí vydlabeme vnitřky. |
2 | Očištěné houby nakrájíme na plátky, v troše osolené vody je dusíme do měkka. Rýži spaříme, propláchneme studenou vodou, zalijeme 1 dl vody, přidáme máslo, osolíme a dusíme do měkka. Do vychladlé rýže zamícháme houby, nasekané vnitřky kedluben, vejce, sůl, nastrouhaný sýr a pepř. |
3 | Vzniklou hmotou naplníme připravené kedlubny, poklademe je proužky slaniny, vložíme do vymazaného pekáčku a podlijeme trochou vody. Pokrm upečeme do měkka. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.