Recept

Kedlubny s houbovou náplní

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 12351
Kategorie: Zelenina

Ingredience

200 g Houby čerstvé
8 ks Kedlubna
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
70 g Rýže loupaná
20 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Eidam cihla 40%
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 328 kcal
Kilojoule 1 372kJ
10% Sacharidy 37 g
20% Tuky 15 g
24% Sodík 487 mg
25% Bílkoviny 14 g

Kedlubny s houbovou náplní postup přípravy receptu:

1

Oloupané kedlubny povaříme v osolené vodě asi 15 minut. Vyjmeme je a po vychladnutí vydlabeme vnitřky.

2

Očištěné houby nakrájíme na plátky, v troše osolené vody je dusíme do měkka. Rýži spaříme, propláchneme studenou vodou, zalijeme 1 dl vody, přidáme máslo, osolíme a dusíme do měkka. Do vychladlé rýže zamícháme houby, nasekané vnitřky kedluben, vejce, sůl, nastrouhaný sýr a pepř.

3

Vzniklou hmotou naplníme připravené kedlubny, poklademe je proužky slaniny, vložíme do vymazaného pekáčku a podlijeme trochou vody. Pokrm upečeme do měkka.

4

Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept