Zapečený květák s kečupem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený květák s kečupem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12354 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
4 polévková lžíce | Kečup |
800 g | Květák |
30 g | Máslo čerstvé |
4 dl | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 264,3mg |
Draslík | 679,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 282,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 96,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Muškátový oříšek, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený květák s kečupem postup přípravy receptu:
1 | Očištěný květák rozebereme na větší růžičky, vsypeme do vařící osolené vody a uvaříme téměř do měkka. Ocedíme, necháme okapat, růžičky květáku urovnáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané nákypové formy |
2 | Vejce rozšleháme se solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku, přilijeme horké mléko, znovu rozšleháme, nalijeme na květák. Zapečeme v mírně vyhřáté troubě, až vaječná směs ztuhne. |
3 | Upečený květák upravíme na talíře a pokapeme kečupem. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.