Recept

Okurky dušené s houbami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12355
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
200 g Houby čerstvé
60 g Máslo čerstvé
15 g Mouka pšeničná hladká T 650
600 g Okurka salátová
1 dl Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 210 kcal
Kilojoule 880kJ
4% Sacharidy 14 g
21% Tuky 16 g
10% Sodík 209 mg
9% Bílkoviny 5 g

Okurky dušené s houbami postup přípravy receptu:

1

Oloupané okurky podélně rozkrojíme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky.

2

Na polovině dávky tuku zpěníme jemně pokrájenou cibuli, zasypeme ji moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme trochou vody a částí smetany, dobře rozšleháme. Do vařící omáčky přidáme okurky, sůl a dusíme téměř do měkka.

3

Očištěné houby spaříme vařící vodou, po okapání je rozkrájíme na plátky. Osmažíme na zbylém tuku, přidáme k okurkám a dusíme.

4

Před podáváním přilijeme do omáčky zbylou smetanu a citronovou šťávu.

5

Podáváme s dušenou rýží a vařeným masem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept