Recept

Jablka zapékaná s brusinkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 12357

Ingredience

60 g Cukr krupice
4 ks Jablka
40 g Kompot brusinkový
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
10 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Skořice mletá
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 296 kcal
Kilojoule 1 239kJ
16% Sacharidy 58 g
7% Tuky 5 g
3% Sodík 63 mg
14% Bílkoviny 8 g

Jablka zapékaná s brusinkami postup přípravy receptu:

1

Ze tří bílků a cukru ušleháme pevný sníh, do kterého nalijeme rozmíchané žloutky, vmícháme mouku. Těsto dáme na pánvičku, vymaštěnou máslem.

2

Oloupaná a jádřinců zbavená jablka posadíme do těsta, do otvorů v nich nalijeme brusinkový kompot. Jablka před pečením mírně posypeme skořicí.

3

Dezert pečeme v troubě do růžova a porcujeme tak, aby v každé porci bylo celé jablko i kousek těsta.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept