Ovoce v rumu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovoce v rumu
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12360 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
200 g | Angrešt |
200 g | Cukr krupice |
200 g | Jahody zahradní |
2,5 dl | Rum |
200 g | Rybíz červený |
200 g | Třešně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 155,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 361,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Angrešt, Cukr krupice, Jahody zahradní, Rum, Rybíz červený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovoce v rumu postup přípravy receptu:
1 | Do litrových lahví se širším hrdlem klademe vrstvy omytého ovoce. Každou vrstvu prosypeme cukrem. |
2 | Ovoce polijeme rumem, lahev dobře uzavřeme (povážeme) a necháme 6 - 8 týdnů odstát. |
3 | Ovoce použijeme jako součást zmrzlinových pohárů. |