Jablka s červeným vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablka s červeným vínem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12361 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 ks | Citronová kůra |
30 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
4 ks | Hřebíček |
5 ks | Jablka |
60 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Skořice mletá |
1 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 14,4mg |
Draslík | 247,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 111,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Hřebíček, Jablka, Skořice mletá, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablka s červeným vínem postup přípravy receptu:
1 | Oloupaná jablka (zbavená jádřinců) naskládáme do pekáče vedle sebe, silně je pocukrujeme a podlijeme vínem. Přidáme trochu vody, hřebíček, špetku skořice, máslo a citronovou kůru. Jablka přiklopíme poklicí a dusíme do měkka. Během dušení je poléváme vzniklou šťávou. |
2 | Hotová jablka upravíme na talířky, polijeme vinnou šťávou a posypeme vanilkovým cukrem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.