Krémový pudink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémový pudink
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12363 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
100 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
30 g | Mandle |
50 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko plnotučné |
100 g | Piškoty dětské kulaté |
20 g | Solamyl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 395,5mg |
Draslík | 170,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 791,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Mandle, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Piškoty dětské kulaté, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krémový pudink postup přípravy receptu:
1 | Mléko, máslo, cukr, žloutky, mleté mandle a škob ušleháme v páře na hustý krém. Odstavíme z ohně, ochutíme citronovou kůrou a vanilkovým cukrem, necháme za občasného zamíchání vychladnout. |
2 | Potom do krému zamícháme sníh, ušlehaný ze 6 bílků. |
3 | Dno a stěny formy vyložíme částí piškotů. Zbylé piškoty rozlámeme na kousky a zamícháme do pudinkové hmoty. |
4 | Pudink vaříme v páře hodinu. Podáváme se zmrzlinou. |
Poznámka
Servírujeme studené.