Noky z odpalovaného těsta smažené I. - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Noky z odpalovaného těsta smažené I.
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12366 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
60 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
80 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 dl | Tuk |
4 ks | Vejce slepičí |
0,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 261,0mg |
Draslík | 104,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Noky z odpalovaného těsta smažené I. postup přípravy receptu:
1 | Vodu s máslem přistavíme na oheň, jakmile začne vařit, přisypeme najednou mouku. Mícháme na mírném ohni, až se hmota nechytá dna. Odstavíme a necháme polovychladnout. Poté do těsta postupně přimícháme nastrouhaný sýr, vejce, řádně zpracujeme. |
2 | Lžící, namáčenou v tuku, vykrajujeme noky a klademe je do horkého tuku. Po chvilce obrátíme. Hotové necháme okapat na papírovém ubrousku a podáváme k pečenému bílému masu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.