Noky z odpalovaného těsta smažené II. - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Noky z odpalovaného těsta smažené II.
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 12367 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
400 g | Tuk |
4 ks | Vejce slepičí |
0,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 302,9mg |
Draslík | 104,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Noky z odpalovaného těsta smažené II. postup přípravy receptu:
1 | Vodu osolíme, přivedeme k varu, přidáme máslo. Až se máslo rozehřeje, přisypeme mouku, na mírném ohni mícháme do doby, kdy se už těsto nebude chytat dna. Necháme trochu vychladnout, postupně vmícháme vejce a po každém těsto dobře vypracujeme. |
2 | Lžičkou namáčenou v tuku vykrajujeme nočky, házíme do horkého tuku a smažíme. Dáme okapat na papírový ubrousek, podáváme k pečením a zelenině. |
Poznámka
Servírujeme teplé.