Recept

Gratinovaný květák po římsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 12369
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 ks Květák
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 ml Smetana 12% (konzumní)
2 kávová lžička Solamyl
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
100 g Šunka dušená
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
6 ks Vaječný žloutek slepičí
300 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 554 kcal
Kilojoule 2 318kJ
5% Sacharidy 20 g
59% Tuky 44 g
39% Sodík 777 mg
44% Bílkoviny 25 g

Gratinovaný květák po římsku postup přípravy receptu:

1

Očištěný květák uvaříme v osolené vodě a necháme okapat. Rozebereme jej na růžičky, urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy a posypeme strouhankou.

2

Vývar přivedeme do mírného varu, zašleháme do něj smetanu, rozmíchanou se žloutky a Solamylem, necháme přejít varem. Ihned odstavíme. Poté zašleháme máslo, omáčku vychladíme, přidáme do ní nastrouhaný sýr a na nudličky nakrájenou šunku.

3

Připravenou omáčkou přelijeme květák a zapečeme v rozpálené troubě. Hotový pokrm posypeme nasekanou bazalkou a petrželkou.

4

Podáváme s vařenými těstovinami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept