Vaječný grog - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječný grog
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12371 |
Kategorie: | Alkoholické koktejly |
Ingredience
2 ks | Cukr kostkový |
0,1 dl | Likér třešňový |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
13% Kalorie 255 kcal
Kilojoule 1 068kJ
7% Sacharidy 24 g
11% Tuky 8 g
1% Sodík 18 mg
9% Bílkoviny 5 g
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 370,2mg |
Draslík | 159,7mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vaječný žloutek slepičí, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr kostkový, Likér třešňový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječný grog postup přípravy receptu:
1 | Červené víno prohřejeme s cukrem, až se na povrchu začne tvořit pěna. |
2 | Rozmícháme žloutek s griotkou a za stálého šlehání na něj naléváme horké víno. |
3 | Grog rozlijeme do sklenic a ihned podáváme. |