Piškotový pudink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piškotový pudink
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12377 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
100 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
100 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Solamyl |
7 ks | Vejce slepičí |
0,2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 430,6mg |
Draslík | 137,1mg |
Vláknina | 861,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Piškotový pudink postup přípravy receptu:
1 | Celá vejce, 2 cl vody a cukr ušleháme v páře na hustou hmotu. Odstavíme z ohně a šleháme do vychladnutí. Přidáme citronovou kůru, vanilkový cukr, zasypeme moukou smíchanou se Solamylem a zalijeme vlažným rozpuštěným máslem. |
2 | Pudink plníme do formy vymaštěné máslem a vysypané cukrem, vaříme v páře asi hodinu. |
3 | Podáváme s ušlehanou smetanou. |
Poznámka
Servírujeme studené.