Pórek zapečený se šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórek zapečený se šunkou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12381 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
60 g | Máslo čerstvé |
3 dl | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
8 ks | Pórek |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
120 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 100g |
---|---|
Cholesterol | 71,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 84,0mg |
Vitamín E | 6,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pórek, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórek zapečený se šunkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné bílé části pórku svážeme, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme do měkka. |
2 | Ze 40 g másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, 2 dl pórkového vývaru, rozšleháme, povaříme. Omáčku osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a vmícháme 60 g nastrouhaného sýra. |
3 | Každý pórek zabalíme do plátku šunky, urovnáme do zapékací mísy a přelijeme omáčkou. Povrch posypeme strouhankou smíchanou se zbylým sýrem a poklademe vločkami másla. |
4 | Pokrm zapečeme v silně vyhřáté troubě dozlatova. |
5 | Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem. |