Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 12383
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

100 g Čokoláda hořká
100 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
120 g Máslo čerstvé
5 dl Mléko polotučné
60 g Mouka pšeničná hrubá
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 714 kcal
Kilojoule 2 987kJ
18% Sacharidy 63 g
59% Tuky 44 g
6% Sodík 128 mg
32% Bílkoviny 18 g

Čokoládový nákyp postup přípravy receptu:

1

Do vařícího mléka přidáme máslo (100 g), mouku a za stálého míchání povaříme. Potom přidáme nastrouhanou čokoládu, cukr a znovu za stálého míchání dobře prohřejeme.

2

Do vychladlé směsi zamícháme postupně 6 žloutků, ochutíme ji vanilkovým cukrem a vmícháme sníh ušlehaný ze 6 bílků.

3

Hmotu plníme do formy vymazané máslem a povrch posypeme plátky mandlí. Pečeme asi 30 minut.

Poznámka

Jako přílohu můžeme podat teplý vanilkový krém.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept