Římský pudink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Římský pudink
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 12384 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
80 g | Cukr krupice |
50 g | Datle |
50 g | Hrozinky |
50 g | Kandované ovoce |
50 g | Mandle |
100 g | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
100 g | Strouhanka |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 404,3mg |
Draslík | 418,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Datle, Hrozinky, Kandované ovoce, Mandle, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Římský pudink postup přípravy receptu:
1 | Strouhanku smícháme s mletými mandlemi, pokropíme mlékem a zamícháme. |
2 | Datle a kandované ovoce nakrájíme na plátky, přidáme omyté hrozinky a zamícháme do připravené strouhanky. Vše ochutíme citronovou kůrou. |
3 | Máslo utřeme s cukrem, postupně přidáme žloutky a smícháme s připravenou strouhankou. Nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný ze 6 bílků. |
4 | Pudink plníme do vymazané formy a v páře vaříme 1 hodinu. |