Bramboráčky s nivou a uzeným - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramboráčky s nivou a uzeným
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1239 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
5 ks | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
400 ml | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Niva (Rokfór) |
150 g | Vepřová uzená plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 88,6mg |
Draslík | 515,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 286,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Olej stolní, Sůl, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bramboráčky s nivou a uzeným postup přípravy receptu:
1 | Z nastrouhaných brambor vymačkáme vodu, přidáme sůl, pepř, česnek, majoránku, mléko, hladkou mouku a vymícháme těsto. |
2 | Přidáme nakrájené maso a nastrouhaný sýr. |
3 | Vytvoříme bramboráčky a opékáme je na pánvi na oleji. |
4 | Poté osušíme papírovým ubrouskem a podáváme. |