Recept

Fazolková polévka s kysanou smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12392

Ingredience

1 ks Bujón hovězí
30 g Cibule
300 g Fazolové lusky zelené
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Mrkev kořen
30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
1 kávová lžička Sůl
0,8 l Voda pitná
2 dl Zakysaná smetana
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 220 kcal
Kilojoule 920kJ
4% Sacharidy 15 g
68% Tuky 51 g
42% Sodík 847 mg
8% Bílkoviny 4 g

Fazolková polévka s kysanou smetanou postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté fazolky nakrájíme na šikmé proužky, očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky a vše uvaříme v osolené vodě doměkka.

2

Z másla, jemně nakrájené cibule a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, rozšleháme a povaříme. Jíšku přidáme k zelenině, polévku podle chuti přisolíme, přidáme bujón a ještě chvíli povaříme.

3

Polévku odstavíme z ohně, vmícháme rozšlehanou smetanu, česnek utřený se solí a přivedeme téměř k varu.

4

Před podáváním posypeme polévku nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept