Recept

Gratinované krevety po provensálsku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 12396

Ingredience

1 ks Citrony
600 g Krevety tygří - loupané
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Rajčata
4 polévková lžíce Sýr Gouda 45%
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 stroužek Česnek
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 354 kcal
Kilojoule 1 480kJ
7% Sacharidy 26 g
25% Tuky 19 g
15% Sodík 292 mg
77% Bílkoviny 43 g

Gratinované krevety po provensálsku postup přípravy receptu:

1

Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na malé kousky. Stejně tak nakrájíme šalotky a česnek, vše dáme na rozpuštěné máslo a krátce podusíme.

2

Přidáme krevety, nasekanou petrželku, opepříme, podle chuti osolíme a necháme vychladit.

3

Do směsi zamícháme žloutky a rozdělíme ji do 4 zapékacích misek. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pod grilem (nebo v troubě) zapečeme dozlatova.

4

Pokrm ozdobíme snítkou petrželky a plátkem citronu.

Poznámka

Podáváme s banketním pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept