Gratinované krevety po provensálsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinované krevety po provensálsku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12396 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
600 g | Krevety tygří - loupané |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Gouda 45% |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 368,3mg |
Draslík | 559,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Rajčata, Šalotka, Sůl, Sýr Gouda 45%, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinované krevety po provensálsku postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na malé kousky. Stejně tak nakrájíme šalotky a česnek, vše dáme na rozpuštěné máslo a krátce podusíme. |
2 | Přidáme krevety, nasekanou petrželku, opepříme, podle chuti osolíme a necháme vychladit. |
3 | Do směsi zamícháme žloutky a rozdělíme ji do 4 zapékacích misek. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pod grilem (nebo v troubě) zapečeme dozlatova. |
4 | Pokrm ozdobíme snítkou petrželky a plátkem citronu. |
Poznámka
Podáváme s banketním pečivem.