Šunka zapečená s Nivou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šunka zapečená s Nivou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 12397 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
400 g | Šunka uzená |
200 g | Sýr Niva (Rokfór) |
2 polévková lžíce | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 39,3mg |
Draslík | 321,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šunka zapečená s Nivou postup přípravy receptu:
1 | Na rozpáleném oleji opečeme silnější plátky šunky. Do výpeku dáme jemně nakrájenou cibuli a česnek, na kostičky nakrájená, oloupaná rajčata a na nudličky nakrájenou papriku. Vše orestujeme, přilijeme víno, přidáme nasekané bylinky, sůl a pepř. |
2 | Směsí potřeme opečené plátky šunky, povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pokrm zapečeme pod rozpáleným grilem (nebo v horké troubě). |
3 | Každou porci ozdobíme snítkou petrželky a plátkem rajčete. |
Poznámka
Podáváme s čerstvou zeleninou a tmavým pečivem.