Recept

Gratinovaná husí játra s fenyklem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 12399

Ingredience

1 špetka Estragon
1 ks Fenykl sladký - hlíza
400 g Játra husí
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 306 kcal
Kilojoule 1 281kJ
2% Sacharidy 9 g
28% Tuky 21 g
11% Sodík 215 mg
37% Bílkoviny 21 g

Gratinovaná husí játra s fenyklem postup přípravy receptu:

1

Očištěná a odblaněná játra opečeme na rozpáleném oleji a necháme vychladnout.

2

Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme na nudličky nakrájený fenykl, krátce podusíme a promícháme s játry nakrájenými na plátky. Osolíme, opepříme a přidáme estragon a nasekanou petrželku. Směs rozdělíme do 4 zapékacích misek.

3

Do rozšlehaných žloutků přilijeme smetanu, promícháme a nalijeme na játra.

4

Pokrm zapečeme v horké troubě nebo pod grilem dozlatova.

Poznámka

Podáváme s pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept