Gratinovaná husí játra s fenyklem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinovaná husí játra s fenyklem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 12399 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Estragon |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
400 g | Játra husí |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 807,5mg |
Draslík | 487,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Játra husí, Olej stolní, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinovaná husí játra s fenyklem postup přípravy receptu:
1 | Očištěná a odblaněná játra opečeme na rozpáleném oleji a necháme vychladnout. |
2 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme na nudličky nakrájený fenykl, krátce podusíme a promícháme s játry nakrájenými na plátky. Osolíme, opepříme a přidáme estragon a nasekanou petrželku. Směs rozdělíme do 4 zapékacích misek. |
3 | Do rozšlehaných žloutků přilijeme smetanu, promícháme a nalijeme na játra. |
4 | Pokrm zapečeme v horké troubě nebo pod grilem dozlatova. |
Poznámka
Podáváme s pečivem.