Hnědá polévka s vaječnou sedlinou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 260 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hnědá polévka s vaječnou sedlinou
Celkový čas: | 260 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 230 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 124 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
30 g | Celer bulvový |
250 g | Kosti hovězí řídké |
90 ml | Mléko polotučné |
30 g | Mrkev kořen |
30 g | Petržel kořen |
10 g | Petržel - nať |
7 g | Sůl |
10 g | Tuk |
160 g | Vejce slepičí |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 506,8mg |
---|---|
Cholesterol | 89,0mg |
Draslík | 114,1mg |
Vláknina | 558,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Petržel kořen, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kosti hovězí řídké, Mléko polotučné, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hnědá polévka s vaječnou sedlinou postup přípravy receptu:
1 | Kosti omyjeme, rozsekáme a vložíme do hrnce. Zalijeme je vodou, uvedeme do varu, omezíme příkon tepla, mírně osolíme a nejméně 3 hodiny zvolna vaříme. |
2 | Potom do vývaru přidáme očištěnou, opláchnutou a drobně nakrájenou zeleninu. Uvaříme doměkka. |
3 | Nakonec vývar procedíme hustým cedníkem. |
4 | Vaječnou sedlinu nakrájenou na kostičky vkládáme do polévky při podávání. |
5 | Příprava sedliny: Vejce rozšleháme, přilijeme mléko, přidáme omytou a jemně rozsekanou petrželovou nať a sůl. Vše promícháme a směs nalijeme do ohnivzdorné nebo porcelánové nádoby vymaštěné tukem. |
6 | Sedlinu zvolna vaříme v nádobě s vodou nebo v páře asi 20-30 minut. |
7 | Prochladlou sedlinu vyklopíme a nakrájíme na malé kostičky. |
Poznámka
Vejce slepičí: (4ks)