Jednoduchý recept

Hnědá polévka s vaječnou sedlinou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 260 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 230 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 124
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

30 g Celer bulvový
250 g Kosti hovězí řídké
90 ml Mléko polotučné
30 g Mrkev kořen
30 g Petržel kořen
10 g Petržel - nať
7 g Sůl
10 g Tuk
160 g Vejce slepičí
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 114 kcal
Kilojoule 479kJ
0% Sacharidy 1 g
19% Tuky 14 g
20% Sodík 403 mg
18% Bílkoviny 10 g

Hnědá polévka s vaječnou sedlinou postup přípravy receptu:

1

Kosti omyjeme, rozsekáme a vložíme do hrnce. Zalijeme je vodou, uvedeme do varu, omezíme příkon tepla, mírně osolíme a nejméně 3 hodiny zvolna vaříme.

2

Potom do vývaru přidáme očištěnou, opláchnutou a drobně nakrájenou zeleninu. Uvaříme doměkka.

3

Nakonec vývar procedíme hustým cedníkem.

4

Vaječnou sedlinu nakrájenou na kostičky vkládáme do polévky při podávání.

5

Příprava sedliny: Vejce rozšleháme, přilijeme mléko, přidáme omytou a jemně rozsekanou petrželovou nať a sůl. Vše promícháme a směs nalijeme do ohnivzdorné nebo porcelánové nádoby vymaštěné tukem.

6

Sedlinu zvolna vaříme v nádobě s vodou nebo v páře asi 20-30 minut.

7

Prochladlou sedlinu vyklopíme a nakrájíme na malé kostičky.

Poznámka

Vejce slepičí: (4ks)

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept