Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 12400
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Citrony
100 g Krabí tyčinky
100 g Krevety tygří - loupané
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 hrst Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Ementál (Primátor)
800 g Tuňák obecný
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 643 kcal
Kilojoule 2 689kJ
3% Sacharidy 10 g
51% Tuky 39 g
18% Sodík 360 mg
118% Bílkoviny 67 g

Gratinovaný tuňák postup přípravy receptu:

1

Omyté porce tuňáka (po 200 g) osolíme, opečeme na másle, opepříme a vložíme do zapékací mísy. Mírně je posypeme strouhankou, obložíme krevetami a krabími tyčinkami a zakapeme citronovou šťávou.

2

Smetanu rozmícháme se žloutky, nasekanou petrželkou, rajčatovým protlakem a nastrouhaným sýrem.

3

Omáčku nalijeme na tuňáka a pokrm zapečeme v horké troubě nebo pod grilem.

Poznámka

Podáváme s opečenými bramborami a dílkem citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept