Gratinovaný tuňák - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinovaný tuňák
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 12400 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
100 g | Krabí tyčinky |
100 g | Krevety tygří - loupané |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 hrst | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
800 g | Tuňák obecný |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 341,4mg |
Draslík | 597,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,1mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Krabí tyčinky, Strouhanka, Sůl, Tuňák obecný, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinovaný tuňák postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce tuňáka (po 200 g) osolíme, opečeme na másle, opepříme a vložíme do zapékací mísy. Mírně je posypeme strouhankou, obložíme krevetami a krabími tyčinkami a zakapeme citronovou šťávou. |
2 | Smetanu rozmícháme se žloutky, nasekanou petrželkou, rajčatovým protlakem a nastrouhaným sýrem. |
3 | Omáčku nalijeme na tuňáka a pokrm zapečeme v horké troubě nebo pod grilem. |
Poznámka
Podáváme s opečenými bramborami a dílkem citronu.