Slepice na kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepice na kari
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12402 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Kari koření |
1 špetka | Muškátový oříšek |
4 ks | Nové koření celé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 ks | Slepice |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 252,3mg |
Draslík | 703,0mg |
Vláknina | 919,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Kari koření, Muškátový oříšek, Nové koření celé, Slepice, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slepice na kari postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou slepici naporcujeme a uvaříme v osolené vodě. |
2 | Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a opečeme na ní porce slepice. Osolíme, opepříme, okořeníme špetkou muškátového oříšku, kari kořením, novým kořením a nakonec přidáme kečup. |
3 | Potom vše podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka. |