Cejn na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cejn na zelenině
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12403 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Cejn velký |
0,5 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Kedlubna |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
8 ks | Ředkvička |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 365,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Citronová šťáva, Kedlubna, Ředkvička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cejn velký, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cejn na zelenině postup přípravy receptu:
1 | V 1/2 l vody osolené 2 lžícemi vody vaříme porce ryby asi 5 minut. |
2 | 4 pláty alobalu potřeme máslem, vložíme na ně po jedné porci cejna, opepříme, přidáme lžíci másla, zeleninu nakrájenou na kousky, kolečka cibule a vše zakapeme citronovou šťávou a posypeme nasekanou petrželkou. |
3 | Alobal dobře zabalíme do tvaru balíčků, vložíme do kastrolu naplněného ze 2/3 vařící vodou a vaříme na mírném ohni 15-20 minut. |
Poznámka
Podáváme s některou z omáček vhodných k rybím pokrmům.