Pstruh pro labužníky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh pro labužníky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 12404 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
800 g | Pstruh |
200 ml | Víno bílé |
1 hrnek | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 128,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 114,7mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Olej stolní, Pstruh, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh pro labužníky postup přípravy receptu:
1 | Pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Zvolna je pečeme na rozehřátém oleji po obou stranách doměkka. |
2 | Očištěné, nakrájené žampiony podusíme na másle a zakapeme citronovou šťávou. Přidáme nasekanou petrželku, podlijeme vínem a dusíme asi 10 minut. |
3 | Omáčkou přelijeme upečené pstruhy a podáváme. |