Recept

Gratinovaná štika po francouzsku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 12408

Ingredience

50 g Anglická slanina
1 kávová lžička Kari koření
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 ml Smetana 12% (konzumní)
2 polévková lžíce Sýr Ementál (Primátor)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Tymián čerstvý
200 ml Víno bílé
4 ks Šalotka
1 ks Šalvěj čerstvá
800 g Štika obecná
50 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 507 kcal
Kilojoule 2 123kJ
10% Sacharidy 36 g
32% Tuky 24 g
16% Sodík 323 mg
57% Bílkoviny 32 g

Gratinovaná štika po francouzsku postup přípravy receptu:

1

Očištěné porce štiky (po 200 g) vložíme do hrnce s vínem, osolíme, opepříme, přidáme šalvěj, tymián a necháme na mírném ohni táhnout. Měkké porce ryby vyjmeme a necháme ochladit. Vinný nálev zredukujeme na polovinu.

2

Ze 2 lžic másla a z mouky připravíme připravíme světlou jíšku, zalijeme ji nálevem a smetanou, okořeníme kari kořením a vsypeme nasekanou šalotku. Omáčku povaříme asi 20 minut.

3

Porce štiky dáme do zapékací mísy, posypeme petrželkou, plátky žampionů, nudličkami slaniny a zalijeme omáčkou. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Pokrm zapečeme v horké troubě dozlatova.

Poznámka

Podáváme s dušenými bramborami a čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept