Recept

Pstruh s chřestem a žampiony

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12409
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Chřest bílý
100 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
800 g Pstruh
1 ks Šalvěj čerstvá
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Eidam cihla 40%
2 ks Vaječný žloutek slepičí
5 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 538 kcal
Kilojoule 2 252kJ
4% Sacharidy 15 g
38% Tuky 28 g
16% Sodík 322 mg
105% Bílkoviny 59 g

Pstruh s chřestem a žampiony postup přípravy receptu:

1

Omyté pstruhy nafiletujeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Filety opečeme na rozpáleném másle a vložíme je do máslem vymazané zapékací mísy.

2

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji smetanou a povaříme 20 minut. Přidáme nastrouhaný sýr, nasekanou petrželku a šalvěj. Po prochladnutí promícháme se žloutky.

3

Na opečená filátka nasypeme žampiony nakrájené na plátky, obložíme je chřestem a přelijeme omáčkou. Pokrm zapečeme pod grilem nebo v horké troubě.

Poznámka

Podáváme s plátkem citronu a vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept