Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 12410

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 ks Cibule
1 ks Citrony
800 g Filé z aljašské tresky
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Rajčata
4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
3 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 321 kcal
Kilojoule 1 341kJ
3% Sacharidy 10 g
17% Tuky 13 g
18% Sodík 352 mg
76% Bílkoviny 43 g

Treska po janovsku postup přípravy receptu:

1

Omyté filety z tresky osolíme, pokapeme citronovou šťávou, urovnáme je do zapékací mísy vymazané olejem a krátce zapečeme.

2

Spařená a oloupaná rajčata nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek drobně nasekáme.

3

Cibuli s česnekem zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme rajčata, osolíme, opepříme a krátce podusíme. Když se tekutina odpaří, přisypeme jemně nasekanou bazalku a petrželku. Směsí potřeme jednotlivé porce tresky.

4

Nastrouhaný sýr a žloutky smícháme se smetanou a nalijeme na rybu. Pokrm zapečeme pod grilem nebo v horké troubě dozlatova.

Poznámka

Podáváme s opečenými bramborami a zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept