Recept

Gratinovaný candát s bramborovým pyré

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12411

Ingredience

3 polévková lžíce Bešamel
4 ks Brambory
800 g Candát obecný
1 ks Citrony
400 ml Mléko polotučné
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 ks Salát hlávkový
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
400 ml Víno bílé
1 ks Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 487 kcal
Kilojoule 2 036kJ
6% Sacharidy 22 g
34% Tuky 26 g
16% Sodík 321 mg
48% Bílkoviny 27 g

Gratinovaný candát s bramborovým pyré postup přípravy receptu:

1

Do kastrolu nalijeme víno, osolíme, přidáme šalvěj a přivedeme k varu. Do vařícího vína vložíme omyté porce candáta a na mírném ohni necháme táhnout asi 15 minut. Potom odstavíme z ohně a necháme vychladnout.

2

Oloupané brambory uvaříme doměkka, slijeme a přilijeme mléko. Vyšleháme jemnou kaši, přimícháme do ní žloutky a sáčkem s trubičkou polovinu nastříkáme do máslem vymazané zapékací mísy. Navrch urovnáme porce ryby a zbylou kaši nastříkáme na okraje.

3

Bešamel promícháme s nastrouhaným sýrem a rozetřeme na ryby. Vše přelijeme rozpuštěným máslem.

4

Pokrm zapečeme v horké troubě dozlatova. Podáváme s hlávkovým salátem a dílkem citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept