Gratinovaný candát s bramborovým pyré - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinovaný candát s bramborovým pyré
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12411 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Bešamel |
4 ks | Brambory |
800 g | Candát obecný |
1 ks | Citrony |
100 g | Máslo čerstvé |
400 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 ks | Salát hlávkový |
1 ks | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
400 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 44,4mg |
Draslík | 454,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Brambory, Citrony, Šalvěj čerstvá, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinovaný candát s bramborovým pyré postup přípravy receptu:
1 | Do kastrolu nalijeme víno, osolíme, přidáme šalvěj a přivedeme k varu. Do vařícího vína vložíme omyté porce candáta a na mírném ohni necháme táhnout asi 15 minut. Potom odstavíme z ohně a necháme vychladnout. |
2 | Oloupané brambory uvaříme doměkka, slijeme a přilijeme mléko. Vyšleháme jemnou kaši, přimícháme do ní žloutky a sáčkem s trubičkou polovinu nastříkáme do máslem vymazané zapékací mísy. Navrch urovnáme porce ryby a zbylou kaši nastříkáme na okraje. |
3 | Bešamel promícháme s nastrouhaným sýrem a rozetřeme na ryby. Vše přelijeme rozpuštěným máslem. |
4 | Pokrm zapečeme v horké troubě dozlatova. Podáváme s hlávkovým salátem a dílkem citronu. |