Recept

Gratinovaný candát s bramborovým pyré

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 12411
Kategorie: Maso

Ingredience

3 polévková lžíce Bešamel
4 ks Brambory
800 g Candát obecný
1 ks Citrony
100 g Máslo čerstvé
400 ml Mléko polotučné
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 ks Salát hlávkový
1 ks Šalvěj čerstvá
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
400 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 487 kcal
Kilojoule 2 036kJ
6% Sacharidy 22 g
34% Tuky 26 g
16% Sodík 321 mg
48% Bílkoviny 27 g

Gratinovaný candát s bramborovým pyré postup přípravy receptu:

1

Do kastrolu nalijeme víno, osolíme, přidáme šalvěj a přivedeme k varu. Do vařícího vína vložíme omyté porce candáta a na mírném ohni necháme táhnout asi 15 minut. Potom odstavíme z ohně a necháme vychladnout.

2

Oloupané brambory uvaříme doměkka, slijeme a přilijeme mléko. Vyšleháme jemnou kaši, přimícháme do ní žloutky a sáčkem s trubičkou polovinu nastříkáme do máslem vymazané zapékací mísy. Navrch urovnáme porce ryby a zbylou kaši nastříkáme na okraje.

3

Bešamel promícháme s nastrouhaným sýrem a rozetřeme na ryby. Vše přelijeme rozpuštěným máslem.

4

Pokrm zapečeme v horké troubě dozlatova. Podáváme s hlávkovým salátem a dílkem citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept