Candát zapečený v římském salátu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Candát zapečený v římském salátu
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12412 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
800 g | Candát obecný |
1 ks | Citrony |
1 špetka | Koriandr mletý |
8 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Salát římský |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 267,3mg |
Draslík | 273,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 46,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citrony, Koriandr mletý, Salát římský, Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Candát zapečený v římském salátu postup přípravy receptu:
1 | Očištěné porce candáta osolíme a opepříme. |
2 | Omytý salát rozdělíme na listy a ty největší spaříme ve vařící vodě, osušíme a rozložíme. |
3 | Porce ryby zakapeme citronovou šťávou a namočíme ve smetaně smíchané s nasekanou bazalkou a petrželkou, žloutky a mletým koriandrem. |
4 | Každou porci obalíme v nastrouhaném sýru, položíme na list salátu, zabalíme a dáme do vymazaného pekáče. Závitky pokapeme máslem a posypeme nastrouhaným sýrem. |
5 | Pokrm zapečeme v troubě dozlatova. |
Poznámka
Podáváme s lionskými bramborami a zeleninovým salátem.