Recept

Plněné zelí s paprikami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 12413

Ingredience

3 plátek Anglická slanina
1 ks Bobkový list
1 polévková lžíce Houby sušené
3 ks Paprikové lusky čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Salám jemný
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
200 g Vepřové maso pečené
0,5 l Vývar z hovězích kostí
1 ks Zelí hlávkové bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 442 kcal
Kilojoule 1 850kJ
2% Sacharidy 8 g
51% Tuky 38 g
44% Sodík 889 mg
33% Bílkoviny 19 g

Plněné zelí s paprikami postup přípravy receptu:

1

Vepřové maso, salám, očištěnou papriku a česnek jemně nasekáme, přidáme koření, sůl, vejce a vše promícháme.

2

Sušené houby namočíme do studené vody.

3

Očištěné zelí vložíme do vařící osolené vody, vaříme 5 minut a necháme vychladnout. Jednotlivé listy rozevřeme a naplníme připravenou nádivkou. Listy urovnáme do původního tvaru, hlávku ovážeme nití a dáme do kastrolu. Zelí obložíme proužky paprik a houbami, poklademe plátky slaniny a podlijeme trochou vývaru.

4

Pokrm pečeme přikrytý alobalem a pokličkou v mírně vyhřáté troubě.

Poznámka

Podáváme s opečeným chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept