Plněné zelí s paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné zelí s paprikami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 12413 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 plátek | Anglická slanina |
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Houby sušené |
3 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Salám jemný |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
200 g | Vepřové maso pečené |
0,5 l | Vývar z hovězích kostí |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 143,1mg |
Draslík | 697,2mg |
Vláknina | 324,3mg |
Vitamín A | 171,3mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Česnek, Paprikové lusky čerstvé, Salám jemný, Sůl, Vejce slepičí, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Pepř černý mletý, Vepřové maso pečené, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné zelí s paprikami postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso, salám, očištěnou papriku a česnek jemně nasekáme, přidáme koření, sůl, vejce a vše promícháme. |
2 | Sušené houby namočíme do studené vody. |
3 | Očištěné zelí vložíme do vařící osolené vody, vaříme 5 minut a necháme vychladnout. Jednotlivé listy rozevřeme a naplníme připravenou nádivkou. Listy urovnáme do původního tvaru, hlávku ovážeme nití a dáme do kastrolu. Zelí obložíme proužky paprik a houbami, poklademe plátky slaniny a podlijeme trochou vývaru. |
4 | Pokrm pečeme přikrytý alobalem a pokličkou v mírně vyhřáté troubě. |
Poznámka
Podáváme s opečeným chlebem.