Plněné paprikové lusky zapečené v zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné paprikové lusky zapečené v zelí
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12416 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
400 g | Maso mleté - mix |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
8 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rýže loupaná |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
20 g | Slanina vepřová |
1,5 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
600 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 85,6mg |
Draslík | 717,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 190,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Rýže loupaná, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné paprikové lusky zapečené v zelí postup přípravy receptu:
1 | Propláchnutou rýži dusíme v 1,5 dl vody téměř doměkka. |
2 | Prochladlou rýži promícháme s mletým masem, jemně nakrájenou slaninou, vejcem, utřeným česnekem, 1 nasekanou cibulí, mletou paprikou, solí a pepřem. Směsí naplníme očištěné a omyté paprikové lusky. |
3 | Polovinu dávky zelí dáme do pekáče vymaštěného sádlem, na zelí položíme naplněné papriky, přikryjeme zbylým zelím a podlijeme trochou vody. Pokrm pečeme pod pokličkou doměkka. Upečené papriky vyjmeme a dáme na teplé místo. |
4 | 1 drobně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku. Odstavíme ji z ohně, vmícháme mletou papriku, přilijeme smetanu a přidáme do zelí. Pokrm krátce povaříme. |