Recept

Plněné paprikové lusky zapečené v zelí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 12416
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
2 ks Cibule
400 g Maso mleté - mix
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
8 ks Paprikové lusky čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Rýže loupaná
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
20 g Slanina vepřová
1,5 dl Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
600 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 604 kcal
Kilojoule 2 528kJ
13% Sacharidy 46 g
52% Tuky 39 g
14% Sodík 275 mg
35% Bílkoviny 19 g

Plněné paprikové lusky zapečené v zelí postup přípravy receptu:

1

Propláchnutou rýži dusíme v 1,5 dl vody téměř doměkka.

2

Prochladlou rýži promícháme s mletým masem, jemně nakrájenou slaninou, vejcem, utřeným česnekem, 1 nasekanou cibulí, mletou paprikou, solí a pepřem. Směsí naplníme očištěné a omyté paprikové lusky.

3

Polovinu dávky zelí dáme do pekáče vymaštěného sádlem, na zelí položíme naplněné papriky, přikryjeme zbylým zelím a podlijeme trochou vody. Pokrm pečeme pod pokličkou doměkka. Upečené papriky vyjmeme a dáme na teplé místo.

4

1 drobně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku. Odstavíme ji z ohně, vmícháme mletou papriku, přilijeme smetanu a přidáme do zelí. Pokrm krátce povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept