Chřest zapečený se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřest zapečený se smetanou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12417 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 kg | Chřest bílý |
20 g | Máslo čerstvé |
0,3 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 48,5mg |
Draslík | 506,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,0mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 73,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřest zapečený se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Očištěný chřest svážeme do svazečků a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vyjmeme jej a necháme okapat. |
2 | Nákypovou formu vymastíme máslem a vysypeme strouhankou. Přilijeme polovinu smetany rozšlehané s částí nastrouhaného sýru a poklademe chřestem. Zalijeme zbylou smetanou rozšlehanou se zbylým sýrem, posypeme strouhankou a poklademe vločkami másla. |
3 | Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.