Chřest zapečený v sýrové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřest zapečený v sýrové omáčce
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12418 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
600 g | Chřest bílý |
40 g | Máslo čerstvé |
1,5 dl | Mléko polotučné |
25 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 125,8mg |
Draslík | 312,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřest zapečený v sýrové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Očištěný chřest svážeme do svazečků, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Po okapání jej vložíme do 4 malých zapékacích misek. |
2 | Z 20 g másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a trochou vývaru z chřestu, rozšleháme a povaříme na hustou omáčku. |
3 | Do prochladlé omáčky vmícháme větší část nastrouhaného sýru a žloutek. Omáčku nalijeme na chřest, posypeme zbylým sýrem promíchaným se strouhankou a poklademe vločkami másla. |
4 | Pokrm zapečeme pod grilem nebo v horké troubě. |
5 | Podáváme jako teplý předkrm. |