Recept

Chřest zapečený v sýrové omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12418
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

600 g Chřest bílý
40 g Máslo čerstvé
1,5 dl Mléko polotučné
25 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Eidam cihla 40%
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 251 kcal
Kilojoule 1 050kJ
4% Sacharidy 13 g
23% Tuky 17 g
10% Sodík 207 mg
24% Bílkoviny 14 g

Chřest zapečený v sýrové omáčce postup přípravy receptu:

1

Očištěný chřest svážeme do svazečků, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Po okapání jej vložíme do 4 malých zapékacích misek.

2

Z 20 g másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a trochou vývaru z chřestu, rozšleháme a povaříme na hustou omáčku.

3

Do prochladlé omáčky vmícháme větší část nastrouhaného sýru a žloutek. Omáčku nalijeme na chřest, posypeme zbylým sýrem promíchaným se strouhankou a poklademe vločkami másla.

4

Pokrm zapečeme pod grilem nebo v horké troubě.

5

Podáváme jako teplý předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept