Omelety s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omelety s hráškem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12420 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Hrášek |
50 g | Olej stolní |
1 kávová lžička | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
0,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 491,0mg |
Draslík | 277,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Omelety s hráškem postup přípravy receptu:
1 | Hrášek propláchneme, podusíme v malém množství osolené vody doměkka a necháme okapat. |
2 | Rozšleháme vejce a připravíme z nich postupně 4 omelety. Když se vejce na pánvičce začnou srážet, omeletu posypeme částí připraveného hrášku a krátce zapečeme v troubě nebo pod grilem. |
3 | Upečené omelety přeložíme v půli a přendáme na talíře. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.